Makay Attila weboldala videóklippek,filmelőzetesek a linkeknél :)Jó szórakozást :)http://kep.tar.hu/ateeeeeee Lilla Szeretlek :)
Makay Attila weboldala videóklippek,filmelőzetesek a linkeknél :)Jó szórakozást :)http://kep.tar.hu/ateeeeeee Lilla Szeretlek :)
Menü
 
Cool Verda :)
 
Erre kíváncsi leszek
Szavazzunk megint!
Szerinted rendőri erőszak áldozata lett Zsanett?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Nyulak lázadása :D
A nyulak lázadása :)
 
Clint Eastwood leszámolásai :)
Clint Eastwood leszámolásai :)
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
lövésem sincs mi ez :))
lövésem sincs mi ez :)
 
kukucs :)
kukucs :)
 
mamiiiii :)
 
Ez jól elszált :)
Ez jól elszált :)
 
Gpont mail :)
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Nem trójai faló :))
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Videóklippek...dupla katt a képernyőre eredmény teljesképernyő :) /csak nézhetők :)/
 
Menüpontok
 
klikkelj vagy meghalsz :)
 
Saját iromány..hihihi-hahaha és érdekes cikkek,receptek,Stephen King könyvek :)
Saját iromány..hihihi-hahaha és érdekes cikkek,receptek,Stephen King könyvek :) : RECEPTEK 2

RECEPTEK 2

Ateeeeee a Néma Bob :)  2004.10.22. 14:43

CSIRKE....

Almás csirke (cseréptálban) !!!!

Hozzávalók:
  1 csinos, gyenge csirke
  1 kg krumpli
  1 kg alma (nem birs, szabolcsi édes)
  15 dkg vaj
  őrölt majoranna
  kevés só, esetleg Vegeta
               
 Az étel elkészítésének titka a római
 cseréptál, elterjedtebb nevén pataki tál. A legjobb
 tálakat még ma is Sárospatakon készítik, ügyeljünk rá,
 hogy ha lehet, máz nélküli tálat vegyünk (ha még esetleg
 nincs). Ez ugyan több gondoskodást igényel, mint a
 mázas, nehezebb elmosni, az étel azonban puhább lesz
 benne, mert sütés közben a tál pórusaiból kiáramló gőz
 nem hagyja az ételt kiszáradni. A munkát azzal kezdjük,
 hogy a tálat 10-15 percig langyos vízbe áztatjuk.
 Ügyeljünk rá, hogy a tál minden porcikája víz alatt
 legyen. Amíg ázik, meghámozzuk a krumplit és az almát.
 Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A
 krumplikat ugyancsak hosszában negyedeljük. Ha letelt az
 áztatási idő, a tálat kiemeljük, tál alját vajjal bőven
 kikenjük, majd elhelyezzük benne a csirkét. A csirke
 belsejébe majorannát teszünk, majd alma- és
 krumpligerezdeket helyezünk el benne (több almát, mint
 krumplit, mivel a csirke belsejében már nehezebben sül
 át a krumpli). Esetleg a csirke belsejébe rakott
 krumplik vékonyabb gerezdekre legyenek vágva. Ezután a
 csirkét körberakjuk a többi krumplival és almával. A
 csirkére is rakhatunk egy kevés vajat. Az étel csak
 enyhe fűszerezést igényel, mivel a zamatot a vaj, az
 almából kisült lé és a csirke természetes ízének
 keveréke fogja megadni. A tálra ráhelyezzük a tetejét és
 HIDEG sütőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a
 cseréptálnak lassan kell felmelegednie, ha forró sütőbe
 helyezzük, esetleg elrepedhet. Közepesnél nagyobb lángon
 minimum 40 percig sütjük, a csirke általában eddigre
 megpuhul. Sütés közben 10-15 percenként a csirkét a tál
 alján képződő ízletes szafttal meglocsoljuk. Az étel
 akkor van kész, amikor a csirke belsejében lévő krumplik
 is megpuhultak (kb. 1 óra). A sütés utolsó fázisa a
 pirítás, az utolsó 5 percben fedő nélkül sütjük az
 ételt. Miután a csirkét elfogyasztottuk, az időközben
 megszilárdult szaftból általában még marad. Ne dojuk el,
 kenyérre kenve igen finom. Jó étvágyat kívánok!

----------------------------------------

Almás csirkefasírt  3-4 személyre!!!

30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5  zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű

A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát
vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált
húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást.
Ízesítsd borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott 
masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt
ôzgerincformába és közepes tűzön süsd pirosra. (Ha nincs
őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg
olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd 
meg egy tepsiben.)

----------------------------------------

Almás csirkevagdalt!!!!!!!!!!

Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, ízlés szerint őrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa

Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk (a csontokból és a bőrből kitűnő levest főzhetünk). A húst ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejszínt, a reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kissé kicsavarjuk, úgy adjuk hozzá a keverékhez. A masszát addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi, majd apránként az alma levét is hozzáöntjük. Vizes kézzel kis pogácsákat formálunk belőle, ezeket zsemlemorzsában meghempergetjük, és a 170 fokosra felforrósított olajba beletéve 4-6 perc alatt megsütjük. A fölösleges olajat leitatjuk a megsült húsról, majd tűzálló tálra vagy kis tepsire tesszük. A reszelt sajtot rászórjuk, és az előmelegített forró sütőben annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt egybefüggő réteget nem képez a tetején. Egyszerűen készíthető, könnyű húsétel.

----------------------------------------

Ananászos csirkecomb!!!!!!!!
         
  Hozzávalók:
  4 db csirkecomb
  1 ananászkonzerv
  1-1,5 dl tejszín
  5 dkg vaj vagy margarin
  kevés olaj
  liszt, bors, só
               
  A csirkecombokat megnyúzzuk, és kettévágjuk. Minimálisan
  sós (akár el is maradhat) és nagyon borsos lisztben
  megforgatjuk, majd a vaj és olaj keverékében megsütjük
  egy kicsit. Felengedjük egy kevés vízzel, valamint az
  ananászkonzerv levével, és lassú tűzön puhára pároljuk.
  Ha puha a hús, kiszedjük, és a kockára vágott ananászt
  tesszük a lábasba, kicsit fôzzük, majd beleöntjük a
  tejszínt, és azzal már csak "összerottyantjuk". (Esetleg
  utánaborsozzuk egy kicsit.) A végén visszatesszük a
  pipicombokat. Hasábburgonyával tálaljuk. Akkor jó, ha
  pikánsan édes és borsos egyszerre.

----------------------------------------

Ananászos csirkemell !!!!!!

Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, Ľ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

Elkészítése: A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.

----------------------------------------

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, Ľ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

Elkészítése: A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.

-----------------------------------------

Ananászos sült csirke!!!!!

Hozzávalók: 1 közepes csirke, vagy 2 mell és 2 comb, 1 doboz ananászkonzerv (karika), l fej szálasra vágott hagyma, 2 kanál olaj vagy páros margarin, só.

Az ananászkarikát a csirke mellénél és combjainál a bőr alá tesszük, megsózzuk. Az olajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a hagymát, és a csirkére öntjük. Fóliával takarva pirosra sütjük.

-----------------------------------------

Aszaltszilvás csirkemell !!!!!!

Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors

Elkészítése: A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót teszünk. Az éles, hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk, majd a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A tojást habosra verjük, és a szegfűszeggel, a borssal megfűszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk, és annyi liszttel keverjük össze, hogy a szokásos palacsintatészta sűrűségű masszát kapjuk belőle. A megtöltött húsdarabokat megsózzuk, ezután lisztbe és a tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. A lecsöpögtetett szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk. Kissé munkaigényes, de igazi különlegesség.

-----------------------------------------

Bajor csirkecomb.!!!!!

Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál zsemlemorzsa, flekkenfűszer, késhegynyi őrölt bors.

Elkészítése: A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük. Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a combok. A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk. A legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.

-----------------------------------------

Budai sült csirke !!!!!

Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 evőkanál kukoricaliszt, 1 dl sűrű majonéz

Elkészítése: A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágjuk, és megsózzuk. A konyakba belekeverjük a sót és a cukrot, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A csirkedarabokat egyenként megmártjuk a fűszeres-konyakos lében, ezután mély tálban egymásra rakjuk a húsokat. Legalább 2 órán keresztül hagyjuk állni, a tálba visszacsurgó levet időnként ráöntjük. A húsdarabokat még nedvesen megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a felvert tojásba és ismét kukoricalisztbe mártjuk, amit jól rá is nyomkodunk. 170 fokra felforrósított olajban nagyságtól függően 6-10 perc alatt szép sárgásbarnára megsütjük. Míg a csirkedarabok sülnek, a visszamaradt konyakos-fűszeres levet belekeverjük a majonézbe, és a már megsült, még forró húsdarabokat meglocsoljuk vele. Szalmaburgonya és saláta illik hozzá. Kissé munkaigényes, de ünnepi étel, és nem nagyon drága.

-----------------------------------------

Csirkecomb gombában !!!!!!!

Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítése: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk. A tojást a tejjel habosra verjük, hozzáadjuk a gombalevesport, a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet, valamint a törött borsot. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta-massza legyen belőle. A csirkecombokat először lisztbe mártjuk, majd a tésztában megforgatjuk és azonnal belerakjuk a 170 fokra felforrósított olajba. 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. A megmaradt gombás tésztából (kevés vízzel vagy szódavízzel felhígítva), vékony palacsintákat sütünk. Az ételt úgy tálaljuk, hogy két megsült combdarabot egy vékony palacsintára fektetünk, kevés petrezselyemzölddel meghintjük, és sült burgonyával kínáljuk. Bármilyen friss zöldségsaláta illik hozzá. Egyszerűen és gyorsan készíthető.

-----------------------------------------

Csirkecomb Hegedus módra !!!!!!!!

Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evőkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál konyak, 1 tojássárga, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál tejföl ízlés szerint só, a bundázáshoz 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa

Elkészítése: A csirkecombokat éles kiskés segítségével úgy csontozzuk ki, hogy a comb bőre ne sérüljön meg. A húst megsózzuk és félretesszük. A mazsolát leszárazzuk, megmossuk, leszűrjük. A tojássárgát összekeverjük a tejföllel, a fehér borssal, a konyakkal, a megtisztított és összezúzott fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát és a mazsolát is. A húslapra, a csontok helyére kenjük a tölteléket, és a két szélét egymásra borítjuk. Hústűvel összetűzzük, majd lisztbe, megsózott, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva 170 fokos olajban szép piros-ropogósra megsütjük (8-10 perc). Lecsöpögtetjük a fölösleges olajat, és tejfölös uborkasalátával, vegyes körettel tálaljuk. Egyszerűen készíthető.

-----------------------------------------

Csirkecomb olaszosan !!!!!!
         
   Hozzávalók:
   4 kis csirkecomb,
   1 tojás,
   10 dkg sonka,
   1 evokanál tejföl,
   1 kis doboz paradicsompüré,
   4 evokanál reszelt sajt,
   4 evokanál olaj,
   2 evokanál liszt,
   1 evokanál zsemlemorzsa,
   1 teáskanál rozmaring,
   1 teáskanál kakukkfu,
   ízlés szerint törött bors, cukor és só.
                       
   A csirkecombok borét óvatosan fellazítjuk. A töltelékhez
   a tojást habosra felverjük, majd összekeverjük a darált
   sonkával, a tejföllel, 1 evokanál reszelt sajttal, 1
   teáskanál paradicsompürével és 1 evokanál
   zsemlemorzsával. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfu és
   a rozmaring felét belekeverjük. Fakanál segítségével a
   comb bore alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe
   tesszük. Serpenyoben felhevítjük az olajat, rászórjuk a
   lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl
   vizet, és tovább kevergetve surure fozzük. Hozzáadjuk a
   megmaradt paradicsompürét és a fuszereket. Jól
   kiforraljuk. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés
   reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával
   befedjük. Elomelegített forró sütoben 50 percig pároljuk
   közepes lángon, majd a fóliát levéve, megpirítjuk. A
   megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, és a sütobe
   visszatéve, éppen csak ráolvasztjuk.

-----------------------------------------

CSIRKE CSERESZNYÉVEL !!!!!

1 csirke (kb. 1 kg-os)
30 dkg cseresznye
1 dl sherry
4 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi őrölt gyömbér
1 mokkáskanál curry

A csirkét tisztítsuk meg, daraboljuk fel és sózzuk be. Melegítsük meg a
vajat egy
serpenyőben. Pirítsuk meg a szétzúzott fokhagymát, majd a csirke
darabokat is tegyük a vajra
és minden oldalukat süssük aranybarnára. Tegyük a csirke darabokat
tűzálló tálba. A
kimagozott cseresznyét rakjuk a hús köré. Szórjuk meg a fűszerekkel,
majd locsoljuk meg a
mustárral elkevert sherryvel. Fedjük le a tálat szorosan, és forró
sütőben 40 percig süssük.

Szerecsendióval ízesített burgonyapüré és ecetes cseresznye illik mellé.

-----------------------------------------

Csirkefasírt 3-4 személyre  !!!!!

40 dkg csirkemell
1,5 zsemle
2 kisebb fej vöröshagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
tej
olaj
petrezselyem
őrölt bors
bazsalikom

A kicsontozott, lebőrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket
áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés
forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihűlni. A húst, a zsemlét
és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott
petrezselyemmel és bazsalikommal.   A masszából formázz kis
pogácsákat, forgasd ezeket  zsemlemorzsába, és bô, forró olajban
süsd pirosra.

-----------------------------------------

Csirkehús almába töltve !!!!!!
                       
  Hozzávalók:
kb. 1 kg alma
20 dkg csirkehús (sült vagy főtt)
5 dkg szójapehely
1 tojás
1 zsemle
kevés tej
rozmaring, petrezselyemzöld
kevés margarin
5 dkg sajt

               
Személyenként egy nagy savanykás almát számítunk.
Eltávolítjuk az almák magházát és kivájjuk a belsejét.
20 dkg főtt vagy sült, finomra darált csirkehúst
összekeverünk 5 dkg beáztatott, alaposan kinyomkodott
szójapehellyel, 1 tojással, 1 tejbe áztatott, kicsavart
zsemlével, az alma kockára vágott belsejével, sóval,
rozmaringgal, apróra vágott petrezselyemmel, és az almák
üregébe töltjük. Margarinnal vékonyan kikent hőálló
tálba rajuk, és előmelegített, középmeleg sütőben 20-25
percig sütjük. amikor majdnem kész, 5 dkg reszelt
sajttal meghintjük, majd annyi időre toljuk vissza a
sütőbe, amíg a sajt ráolvad, és enyhén megpirul.
Burgonyapürével körítve, ebédre, vacsorára egyaránt
készíthetjük.

-----------------------------------------

Csirkemell kekszben !!!
                      
Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 csomag kréker sós keksz
4 dl joghurt
4 gerezd fokhagyma v. több
só, szerencsedió(őrölt), curry por, bors,
zsiradék a sütéshez
               
A kicsontozott csirkemellet vágd csíkokra, majd pácold
be a fűszerekkel, fokhagymával ízesített joghurtba.
Hagyd egy napig (néhány óráig) ebben a cuccban állni.
Fel fogja szívni a joghurt nagy részét. Majd a lereszelt
kekszbe forgasd bele és szokás szerint süsd ki bő
zsiradékban. A megmaradt joghurtból mustárral, olajjal,
esetleg még egy pici fokhagymával finom mártást
készíthetsz hozzá. Köret: rizs, v. sült krumpli.

-----------------------------------------

Csirke tojásban !!!!!

Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só

Elkészítése: A csirkéket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és kettőbe vágjuk, így összesen 4 darabot kapunk. Megsózzuk. A tojást habosra verjük, belekeverjük a sót és a borsot. A csirkedarabokat egyenként megmártjuk a borsos tojásban, majd 170 fokra felhevített olajba téve, 8-10 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. A megsült húst melegen tartjuk. 2 evőkanálnyi olajat beleöntünk egy nagy serpenyőbe, felforrósítjuk, majd jó egy deci vizet hozzátöltünk és felforraljuk. A maradék borsos tojást vékony sugárban beleöntjük. A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Folytonosan kevergetve a mártást jól kiforraljuk, végül a tálra rakott sült csirkehúsra ráöntjük. Vajas galuska vagy főtt csuszatészta illik hozzá. Kissé hosszadalmas a készítése, de megéri a fáradságot.

-----------------------------------------

Currys csirke 3-4 személyre !!!!!!!!
 
50 dkg csirkemellfilé
4 evőkanál olaj
őrölt fehérbors
currypor

A kicsontozott, lebôrözött csirkemellet vágd ujjnyi vastag
csíkokra, szórd meg  fehérborssal, sóval és curryvel. Negyed
óra pihentetés után a húst kevés forró olajon pirítsd. Amikor
már kicsit megfehéredett (a pirítástól), önts alá 1,5 dl vizet,
és a csirkét fedő alatt  párold puhára.

----------------------------------------

Diós rántott csirke !!!
        
Hozzávalók:
1 kis csirke,
2 tojás,
4 evokanál liszt,
10dkg darált dió,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
olaj a sütéshez,
petrezselyemcsokor a tálaláshoz.
                       
A letisztított és megmosott, valamint szárazra törölt
csirkét darabjaira vágjuk. A combokat a forgóknál
kettobe, a mellet hosszában ugyancsak kettobe, majd
keresztben ismét kettobe vágjuk. A hátát is két részre
osztjuk, a szárnyakról pedig levágjuk a
szárnyvégeket.(Az aprólékból kevés zöldséggel levest
fozhetünk.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. A
tojást habosra felverjük, majd zúzott fokhagymával
ízesítjük. A húsdarabokat eloször lisztbe mártjuk,
ezután a fokhagymás tojásban megforgatva, azonnal a
darált dióba hempergetjük. Legalább 3 ujjnyi olajat
forrósítunk, amelyben mindkét oldalán szép
piros-ropogósra sütjük a csirkedarabokat. Az olajból
kivéve jól leitatjuk, és melegített tálra rakjuk. A
megmosott és leitatott petrezselyemcsokrot lisztbe
mártjuk, és az olajban hirtelen megsütjük. A ropogós
petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Bármilyen köret jó
hozzá, de a legjobb, ha friss salátát és szalmakrumplit
kínálunk hozzá. A különleges ízu rántott csirke nem
sokkal drágább, mint a zsemlemorzsában sütött formája.

-----------------------------------------

Fokhagymás rakott csirke !!!!!!

A sütőtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. Aztán jöhet a tejszínes fűszerben pácolt csirkecomb. Majd ismét baconszalonna, és végül egy sor burgonya. A sütőben fólia alatt puhára pároljuk. Amikor már kellemesen puha, tejszínes, fokhagymás, reszelt sajtos öntettel nyakon locsoljuk, ismét a sütőbe rakjuk és aranybarnára sütjük.

-----------------------------------------

     Gombás csirke !!!!
    
Hozzávalók:
1 kb. 1,3 kg-os csirke,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só,
2 teáskanál édesnemes paprika,
4 evőkanál szezámolaj,
3/8 l vörösbor
1 fej vöröshagyma,
40 dkg gomba,
1/8 l tejszín
               
A csirkét nyolc részre vágjuk, az egyes részeket
megmossuk, majd megszárítjuk. A lisztet , sót és a
paprikát összekeverjük, és beleforgatjuk a húsdarabokat.
AZ olajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk, és a
csirkedarabokat világosbarnára pirítjuk. A vörösbort
hozzáöntjük, és fedő alatt 25 percig pároljuk, közben a
húsokat megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra
vágjuk, és a hússal együtt megpároljuk. A gombát
megtisztítjuk, ha szükséges, megmossuk, és hosszúkás
szeletekre vágjuk, majd ezt is a serpenyőbe tesszük, és
még 5 percig pároljuk. Ha a csirke megpuhult, a levét
sűrűre főzzük, és tejszyínnel finomítjuk, ízesítjük.
Vajas-petrezselymes rizs, jégsaláta joghurtos öntettel
és könnyű fehérbor illik hozzá.

-----------------------------------------

   Folyt.köv :)))))))
                          

-----------------------------------------

Hagymás csirkecomb

Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint

Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk vagy fokhagymaprésen átnyomunk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztül, letakarva érleljük a hűtőszekrényben. Akár előző nap is be lehet pácolni. Az étel készítése előtt a húsdarabokat amúgy "maszatosan" lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd a 170 fokos olajban szép pirosra megsütjük (8-10 perc). A hagymakarikákat ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra sütjük, majd leszűrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom, akkor hagymakarikák nélkül, majonézes mártással kínáljuk. Kissé bonyolultan készíthető, de különleges étel.

-----------------------------------------

Hegedűs húsfalat

Hozzávalók: 25 dkg maceszliszt vagy pászkagombóc dara, 25 dkg kicsontozott csirkemell, 3 dl tej, 3 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, kevés liszt

Elkészítése: A tojásokat habosra verjük, hozzáöntjük a tejet, a fűszereket, a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, valamint a szétzúzott fokhagymát, és belekeverjük a maceszlisztet. 20 percnyi pihentetés után hozzáadjuk a közben ledarált csirkemellet. Jól összedolgozzuk, majd a húsos masszából apró rudacskákat formázunk. Lisztben megforgatjuk és 170 fokra felforrósított olajba téve szép pirosra megsütjük (8-10 perc). Sör vagy bor mellé kitűnő. Nagyon egyszerűen készíthető.

-----------------------------------------

Illatos csirkenyársak
         
  Hozzávalók 4 személyre:
  8 felso csirkecomb,
  só,
  150g lángolt kolbász,
  2 gerezd fokhagyma,
  1 ágacska rozmaring,
  8-10 zsályalevél,
  1 ágacska kakukkfu,
  1 ágacska citromfu,
  4 evokanál olaj,
  1,5 dl félszáraz fehérbor.
                       
  A felso combokat a bor nélküli, belso oldalukon
  hosszában felvágjuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük,
  besózzuk. A kolbász héját lehúzzuk, villával
  lenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a
  leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott
  zöldfuszereket, jól összekeverjük, és arányosan
  elosztjuk a hússzeleteken. Összegöngyöljük és
  kettot-kettot hurkapálcával szorosan összetuzünk. Boven
  megkenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és
  elomelegített, forró sütoben (220 fokon) 20 percig
  sütjük, majd fólia nélkül további 10-15 perc alatt
  piros-ropogósra pirítjuk. A sütoedényben visszamaradt
  pecsenyeléhez öntjük a bort, és összeforraljuk vele (3-5
  perc), majd zsírtalanítjuk, leszurjük, a felével
  bevonjuk a húst, a többit külön tálkában kínáljuk.
  Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá.
  Ötlet: A nyársakat elore meg lehet párolni, csak a
  sütést kell idozíteni! Még finomabb, ha szabad tuzön
  sütjük.
               

-----------------------------------------

Illatos csirkeragu

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evőkanál cukor, 3-4 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A felkozkázott csirkehúst egy tálkába tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal és konyakkal. Pihentetjük addig, amíg a többi anyagot előkészítjük. A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük vékony metéltre, a hagymát vékonyan karikázzuk fel, és a megfőtt, megtisztított gesztenyét aprítsuk fel. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát, a gyömbért és a húst a páclével együtt. Kevergessük, amíg a hús megpuhul. Akkor szórjuk meg cukorral, tegyük bele a gesztenyét, és öntsünk rá kb. Fél liter vizet. Tegyünk fedőt az edényre, és gyenge tűzön pároljuk kb. Háromnegyed óráig. A ragut főtt rizságyon tálaljuk, hagymával, almaszeletekkel díszítjük.

-----------------------------------------

Hozzávalók:

- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 ek. méz
- 3 ek. szójaszósz
- 2 ek. curry
- 1 ek. ketchup
- 2 szál citromfű
- 1 csokor újhagyma
- 1 pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. szezámolaj
- 50 dkg rizs

A mézből, szójaszószból, 1 ek. curryből, ketchupból készítsünk páclét, 15 percig pácoljuk benne a húst.
Süssük át a húst, adjuk hozzá a zöldségeket, végül a rizst.

-----------------------------------------

Jaffai csirke

Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, l csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, l fej szeletekre vágott hagyma, l szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evőkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, l gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

A narancslevet, a bort, a zöldségeket és a fűszereket a kömény kivételével széles serpenyőbe öntjük, felfőzzük, és bő fél órán át kis lángon pároljuk a húsdarabokat. Ezután kivesszük, letörölgetjük, majd kevés olajjal leöntve, sütőben barnára sütjük. A serpenyőbe öntjük a mazsolát, a narancs gerezdjeit, a reszelt narancshéjat, néhány percig forraljuk, majd a sült húsra öntjük. Még néhány percig sütjük, majd forrón tálaljuk.

 


-----------------------------------------

Királyok csirkecombja

Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg főtt füstölt tarja vagy, 10 dkg főtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evőkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evőkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése: A csirkecombokat a forgóknál bevágjuk, de nem vágjuk el! A főtt sonkát és az uborkát vagy nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát, a tejfölt, a sót és a törött borsot. A combokon lévő bőrt ujjunkkal fellazítjuk, hogy a tölteléket a bőr alá betölthessük, majd a comb húsos részét sóval, borssal bedörzsöljük. A megtöltött húst lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, ezután a 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. Vajas, párolt karfiol vagy kelbimbó és majonézes mártás a hozzáillő köret, vagy párolt rizs és ecetes savanyúság illik mellé. Kissé munkaigényes, de nagyon finom.

-----------------------------------------

Kókuszos csirkemell

Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt

Elkészítése: A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk (a csontból és a bőrből levest készíthetünk), majd a tömör húsdarabokat hosszában felszeleteljük. A csirkemell-szeleteket megsózzuk, megborsozzuk és pár percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat felverjük, a gyömbérrel, borssal és sóval ízesítjük. A kókuszreszeléket összekeverjük a zsemlemorzsával. A húsdarabok mindkét oldalát megmártjuk a lisztben. Ezután beleforgatjuk a fűszeres tojásba, majd a kókuszos morzsában meghempergetjük. Ismét a tojásba, és újra a kókuszos morzsába forgatva, 170 fokos olajban világossárgára megsütjük (4-5 perc). Vigyázat! Gyorsan sül! Az olajból kivéve lecsöpögtetjük, és mazsolás-gyömbéres rizzsel tálaljuk. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ám különleges étel.

-----------------------------------------

Makói csirkemell

Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás

Elkészítése: A csirkemelleket kicsontozzuk és a tömör húsdarabokat vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül érleljük. Közben a tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát. A fűszerekkel és a sóval ízesítjük. A tejből kivett csirkemelleket amúgy nedvesen lisztbe mártjuk, ezután beletesszük a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután ismét a tojásba, és újra a morzsába forgatjuk, 170 fokra felforrósított olajba tesszük, és 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A duplán, hagymás tojásban bundázott hús olyan lesz, mintha rántottában sült volna. A megmaradt tojást kevés fokhagymás tejjel és egy-két evőkanál liszttel összekeverjük, majd négy, nagyon vékony palacsintát sütünk a masszából. Az ételt úgy tálaljuk, hogy egy-egy palacsintára ráhalmozzuk a megsült hússzeleteket, és a jéghideg hagymás mártást külön csészében tesszük mellé. Kissé hosszadalmasan készíthető, de nagyon finom.

-----------------------------------------

Mandulás csirke kínai módra

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefőtt, 10 dkg rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 teáskanál cukor, csipetnyi törött fehér bors ízlés szerint

Elkészítése: A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a sót és a borsot. A kis darabokra vágott csirkét a pácba belemártva egy órán keresztül érleljük. Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk. A pácolt, "bundás" csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és a 170 fokra felhevített olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra tesszük, körérakjuk a levétől leszűrt ananászbefőttet, és mandulával ízesített párolt rizzsel tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető, különleges étel

-----------------------------------------

Mandulás csirkemell
      
  Hozzávalók 4 személyre:
  4, egyenként 150g-os csirkemell,
  100g felaprított mandula,
  2 teáskanálnyi orölt mandula,
  1 evokanál liszt,
  1 tojás,
  2 evokanál akácméz,
  2 evokanál ecet,
  3 evokanál olaj,
  só, bors
                       
  A felaprított mandulát 1 evokanál olajon aranyszínure
  pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen
  piruljon. Lehúzzuk a tuzrol. 2 tálkát készítünk elo. Az
  egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a
  másikban az egész tojást kikeverjük egy evokanál vízzel
  és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A
  hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd
  meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a
  vajjal serpenyoben felforrósítjuk, a hússzeleteket
  belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól
  lecsöpögtetjük. A serpenyobol kiöntjük a zsiradékot,
  beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk.
  Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük az aranyszínure
  pirított mandulaszilánkokkal.
               

-----------------------------------------

Mediterrán rántott csirke

Hozzávalók:
- egy közepes csirke (kb. 1,2 kg)
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 10 dkg reszelhető sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl olaj
- fél citrom vagy citromlé
- fél csomag petrezselyem
- só, őrőlt bors
- olaj a sütéshez

Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fűszeres olajban 4-5 órán keresztül, hűtőszekrényben. Időnként forgassa meg benne a darabokat, hogy a lé mindenhol egyformán érje. Pácolás után csöpögtesse le a húst, majd a lisztben, a felvert tojásban, és a reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában forgassa meg. Felforrósított olajban, de lassú tűzön süsse, fedő alatt. Köretnek sült hasábkrupli, vagy kukoricás rizs illik hozzá.

-----------------------------------------

Mexikói csirke
                                        
Hozzávalók:                       
1 nagyobb csirkemell,                       
15 dkg fôtt, sötétvörös (barna) bab,                       
10 dkg rizs,                       
5 dkg mazsola,                       
3 evôkanál marinált paprikakocka,                       
1 nagy fej vöröshagyma,                       
4 evôkanál olaj,                       
1 púpozott teáskanál currypor,                       
1 barabka száraz cseresznyepaprika                            
(aki nem szereti hagyja el),                       
1 doboz csemege morzsolt kukoricakonzerv,                       
késhegynyi római kömény                            
(vagy vagy egyszerű köménymag),                       
ízlés szerit só és törött bors.
                                                                               
Nagy serpenyoben az olajon a finomra vágott hagymát                        
üvegesre pirítjuk, majd a tuzrol lehúzva belekeverjük a                        
köménymagot és az apróra vágott csirkemellet. Kevergetve                        
fehéredésig pirítjuk, majd a serpenyôbôl kivéve                        
félretesszük. Helyére szórjuk a megmosott és                        
lecsúrgatott rizst, amit üvegesre pirítuk. Hozzáadjuk a                        
megmosott mazsolát, majd ráöntjük a kukoricát (levével                        
együtt). A serpenyôbe visszatesszük a csirkemellet,                        
hozzáadjuk a fôtt babot és a paprikakockákat, végül                        
annyi vizet öntünk rá, amennyi b‹ven ellepi.                        
Belekeverjük a curryt, a borsot, és 1 teáskanálnyi sóval                        
ízesítjük. óvatosan összekeverjük, majd az edényt                        
befedjük. Felforralva, kis lángon, keverés nélkül 25                        
percig fôzzük. Ezután a lángról lehúzzuk, de a fedôt                        
rajtahagyva legalább 20 percig saját gôzében hagyjuk                        
állni. Tálalás elôtt óvatosan, villával felkeverjük.                

-----------------------------------------

  Olasz csirkecomb
          
  Hozzávalók:
  fejenként 1 csirkecomb
  10 dkg gomba
  10 dkg főtt, füstölt hús
  2 evőkanál sűrített paradicsom
  5 dkg reszelt sajt
  rozmaring, szurokfű
  ízlés szerint só
  olaj
               
  Fejenként egy csirkecombot besózunk, megszórjuk
  rozmaringgal, szurokfűvel, és kb. 1 órán át állni
  hagyjuk. 4 evőkanál felmelegített olajban mindkét
  oldalukat pirosra sütjük, majd egy tűzálló tálba
  szorosan egymás mellé fektetjük. A visszamaradt
  zsíradékban átfuttatunk 10 dkg fölszeletelt gombát.
  Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel,
  összepirítjuk 10 dkg metéltre vágott főtt, föstölt
  hússal és 2 evőkanál sűrített paradicsommal. Kevés hideg
  vizet öntve rá fedő alatt néhány percig pároljuk, majd
  az elősütött húsra öntjük. az edény fedelével vagy
  alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20-25 percig
  sütjük, végül a fedőt levéve meghintjük 5 dkg reszelt
  sajttal, és annyira tesszük vissza a sütőbe, amig a sajt
  ráolvad. Ebédre vagy vacsorára tálalhatjuk, sült,
  petrezselymes burgonyával, burgonyapürével, rizibizivel,
  zöldséges rizzsel és fejes salátával, esetleg kompóttal
  körítve.
               
                      

-----------------------------------------

Paprikás csirke

Hozzávalók: l közepes nagyságú, csirke, l nagyobb fej hagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

A csirkét darabokra vágjuk, a hagymát az olajon megpároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, megforgatjuk benne a húsdarabokat, majd kevés vízzel feleresztjük, sózzuk, paradicsompürével és köménnyel ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk, galuskával tálaljuk.

-----------------------------------------

Paprikás csirke  4-6 személyre

1,5 kg bontott csirke
2 közepes hagyma
2 közepes zöldpaprika
1 kicsi paradicsom
2 dl tejföl
1 dl tejszín
8 dkg zsír
1 dkg pirospaprika
1 csapott evőkanál liszt

 
A kisebb csirkéket négy, a nagyobbakat nyolc darabba vágd,
s az alapos mosás után jól csurgasd le. A felhevített zsíron
pirítsd zsemleszínűre az apróra vágott vöröshagymát, majd gyorsan
keverd el benne a pirospaprikát és öntsd fel 1/2 dl vízzel. 1-2
perc lassú forralás után tedd  bele az összevágott csirkét, sózd
meg és a húsokat időnként forgatva fedő nélkül párold. Amikor
a hús külseje megfehéredett, add hozzá a feldarabolt zöldpaprika
felét és fedő alatt, lassú tűzön párold tovább. A csirkéket időnként
forgasd meg (hogy egyenletesen párolódjanak) és ha a lé elfő alóluk,
mindig csak nagyon kevés vízzel pótold. Amikor a csirke már majdnem
puha, a tejfölből és lisztből készíts habarást, azt szűrd a csirkéhez,
majd a tejszínt hozzáadva főzd készre. Tálalás előtt a maradék
zöldpaprikával és a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd.

-----------------------------------------

Pácolt csirkecomb Hegedűs módra

Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evőkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj

Elkészítése: A csirkecombokat kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gombát tisztítás után felszeleteljük, és az olajon sóval, borssal, valamint a vágott petrezselyemmel fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha kihűlt, belekeverjük a leszárazott és megmosott mazsolát, a megtisztított és vékony karikákra vágott hagymát. Ráöntünk fél dl bort meg a tejszínt, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután beletesszük a húscsíkokat, és egy órán keresztül hagyjuk állni. Időnként átkeverjük. A mártásból kivesszük a húscsíkokat és félretesszük. A visszamaradt mártáshoz hozzáadjuk a felvert, nyers tojásokat, a maradék bort és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Akkor megfelelően sűrű, ha a darabos anyagok, mint pl. a gomba, nem válnak ki belőle. A húscsíkokat először lisztben, majd a tésztában megmártjuk és a 170 fokra felforrósított olajban szép piros-ropogósra megsütjük (8-10 perc). A fölösleges olajat lecsöpögtetve, rokforttal ízesített fejes salátával és burgonyával tálaljuk. Kissé hosszadalmasan készíthető, de igen finom.

-----------------------------------------

Pácolt currys csirke

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, fél dl olaj, 2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál só és currypor, 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítése: A megtisztított csirkét kis darabokra vágjuk. Az olajban elkeverjük az ecetet, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, a sót, a borsot és a curryport. A húsokat egyenként megmártjuk a pácban, majd egy mély tálban egymásra rakjuk. Néhány órán keresztül hagyjuk pácolódni, de akár egy nappal előbb is érlelhetjük. Sütés előtt a pácléből kivéve, még nedvesen annyi lisztbe forgatjuk, amennyit felvesz, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajba. 7-8 percig sütjük, míg szép ropogós-piros lesz. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és burgonyapürét meg salátát kínálunk hozzá. Nagyon egyszerűen készíthető, finom étel.

-----------------------------------------

Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
            
Hozzávalók:
3 evőkanálnyi méz
3 evőkanálnyi citromlé
2 teáskanálnyi száritott rozmaring
csipetnyi pirospaprika
6 kifilézett csirke darab
               
keverjük össze a mézet, citromlét, pirospaprikát és a
száraz rozmaringot egy kis edénybe, majd a keverék
felével kenjük be az előkészitett csirke darabokat
mindkét oldalról.A sütőt közepes hőmérsékletre
beállitjuk,kb.175Celsius Fok és egy órán keresztül
sütjük, vagy amig teljesen át nem sült, időnként
kenegetve a maradék mázzal.
                      

-----------------------------------------

Rántott csirkemell
   
 Hozzávalók
 40 dkg csirkemell
 2 tojás
 1/2 teáskanál só
 10 dkg liszt
 1/4 teáskanál fekete bors
 1/2 teáskanál fokhagymapor
 6 dkg kukoricapehely
 olaj vagy növényi zsíradék sütéshez
               
 A húst 12 egyforma szeletre vágjuk. A tojást, sót,
 lisztet és a fűszereket összekeverjük. A kukoricapelyhet
 egy zacskóban összetörjük, vagy nyújtófával
 összenyomjuk. Hurkapálcát szúrunk a húsba. A zsíradékot
 felforrósítjuk, amíg a fakanál nyelénél nem bugyborékol
 az olaj. A húst megforgatjuk a tésztában és a morzsában.
 Az olajba tesszük, és villa segítségével kihúzzuk a
 húrkapálcát. aranybarnára sütjük, és húslapáttal
 kivesszük (hagyjuk, hoyg lecsöpögjön az olaj),
 szalvétara tesszük. Frissen fogyasztjuk. Szeletelt
 pirított bagettel (fűszeres vajjal megkenve) fórrón
 tálalva nagyon ízletes.
               

-----------------------------------------

Sajtos -almás csirkemell
                       
 Hozzávalók:
2 dg csirkemell
0,5 kg alma
rozmaring
szerecsendió
3 dkg margarin
5-6 dkg reszelt sajt
               
Két közepes nagyságú csirkemellet kicsontozunk, bőrét
lefejtjük, majd félbevágva enyhén kiverjük. Sózzuk,
rozmaringgal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. és
mélyebb tűzálló tálba fektetjük. 2-3 dkg margarint
darabolunk rá, az edény fedelével vagy alufoliával
betakarva, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már
pirosodni kezd ráterítünk kb. 0,5 kg magházától
megtisztított, cikkekre vágott almát, majd ismét
letakarva még 10-15 percig sütjük. Tálalás előtt 5-6 dkg
reszelt sajttal szórjuk meg, és tovább pirítjuk míg a
sajt ráolvad. Tizpercnyi pihenés után a húst rostjaira
merőlegesen vágjuk vékony szeletekre, hoyg a gyerek
könnyebben megehesse. Alma helyett elkészíthetjük,
birsalmával, őszibarackkal, de szórhatunk rá szőlőt vagy
kimagozott cseresznyét is. Burgonyapürével,
petrezselymes vagy sült burgonyával köríthetjük.
                
                        
-----------------------------------------

Sajtos-tejfölös csirke
    
 Hozzávalók:
 (négy személyre):
 8 alsó és/vagy felső csirkecomb
 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
 kb. 20 dkg trappista sajt
 4 dl tejföl
 so, bors, pirospaprika, liszt
      
 Ezt az ételt ajánlatos cserépedényben (Római tál)
 készíteni. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi
 borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a
 besózott csirkecombokat, majd a kivajazott cserépedénybe
 fektetjük. Ezt teljesen befedjük a karikákra vágott
 (ízlés szerint sózott) vöröshagymával. Ezután
 meglocsoljuk a tejföllel és a sajtot ráreszeljük. Sütőbe
 tesszük. 1 óráig fedő alatt pároljuk, majd tetejét
 levéve szép pirosra sütjük. Köretként főtt krumpli illik
 hozzá.
                  

-----------------------------------------

Sajtos-tejfölös csirkemell
       
   Hozzávalók:
   3 csirkemell
   40 dkg trappista sajt
   1 pohár tejföl margarin, só, szerecsendió
               
   A csirkemelleket kifilézzük és apró darabokra vágjuk.
   Felforrósítjuk a margarint és beletesszük az aprított
   csirkemellet. Megszórjuk sóval és őrölt szerecsendióval.
   5-10 percig pároljuk majd aranyszínűre sütjük.
   Lereszeljük a sajtot. Kivajazunk egy jénai tálat.
   Beleszórunk egy kevés csirkemellet, majd bőven
   meghintjük sajttal. Ezt folytatjuk váltakozva, a
   tetejére sajt kerüljön. Tetejére öntjük a tejfölt, majd
   10-15 percre forró sütőbe tesszük. Rízzsel vagy
   sültkrumplival tálaljuk.
                      

-----------------------------------------

Sajtos csirkefalatok
                                                        
Hozzávalók:                       
1 nagy vagy 2 kicsi csirkemell,                       
2 tojás,                       
1 kis fej hagyma,                       
10 dkg reszelt sajt,                       
5 dkg zsemlemorzsa,                       
2 evokanál liszt,                       
ízlés szerint só és törött bors,                       
olaj a sütéshez.
                                                                               
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör                        
húsdarabot kapjunk. (Ügyeljük arra, hogy ne szecskázzuk                        
el.) Borét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra                        
vágjuk. Megsózzuk. A tojásokat habosra felkeverjük, és                        
belekeverjük a közben megtisztított és nagyon finomra                        
vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt sajtot                        
összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat                        
eloszor a lisztben megmártjuk, ezután beleforgatjuk a                        
hagymás tojásba, majd a sajtos morzsában                        
meghempergetjük. Bo, forró olajba tesszük, és                        
aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük,                        
és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A                        
ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap. Bármilyen                        
köret vagy saláta illik hozzá, de kovászos uborkával a                        
legjobb.                

-----------------------------------------

Sajtos csirkemell
        
  Hozzávalók:
  2 egész csirkemell
  4 dl tejföl
  20 dkg reszelt sajt
  liszt, pirospaprika, füszerkeverék
               
  A csirkemelleket kicsontozzuk és mindegyiket
  pirospaprikás, füszerezett lisztbe forgatjuk. Egy
  tűzálló tálaba egymás mellé tesszük (nem kell zsiradék
  alá!) és mindenüt bekenjük tejföllel. A tetejét
  megszórjuk a reszeltsajttal és előmelegített sütőben
  addig sütjük, míg a sajt szép piros lessz.
                      

-----------------------------------------

Sajttal töltött csirkecomb

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evőkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése: A csirkecombokat kicsontozzuk és jól megsózzuk. A reszelt sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojássárgájával, 1 evőkanál tejföllel, sóval, a borssal és a curryvel. A combok egyik felére rákenjük a masszát, majd a kenetlen felét ráhajtva a négy combból négy "táskát" kapunk. A "táskákat" hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és lisztben, a maradék habosra felvert tojásban, valamint a zsemlemorzsában megforgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük, és szép pirosra megsütjük (8-10 perc). Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt, sót és borsot összekeverjük, és a megsült, lecsöpögtetett húsra kenjük. Előmelegített, forró sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad. Nem szabad sötétre sütni! Párolt vajas zöldséggel tálaljuk. Nagyon finom, ám kissé munkaigényes.

-----------------------------------------

Sonkás-tormás csirke
                                  
Hozzávalók:                       
1 nagy csirkemell,                       
10 dkg fott kötözött sonka vagy tarja,                       
5 dkg füstölt szalonna,                       
1 kis fej vöröshagyma,                       
1 evokanál ecetes torma,                       
1 dl tejföl,                       
1 evokanál liszt,                       
1 teáskanál Vegeta,                       
3 evokanál morzsolt csemege                            
kukorica,                       
ízlés szerint törött fehér bors, só és cukor.                       
                                                       
A csirkemellet csontjától és borétol megfosztjuk, majd                        
nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát ugyancsak                        
felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákr

 
Szargéééét :)
Szargét :)
 
Bruce bácsi 4 :)
Bruce bácsi  :)
 
töf töf töf :)
NFS
 
A hülye állatja :)
 
Biztos nem ízlett a nagyi főztje/nem igazi video/ :)
Biztos nem ízlett a nagyi főztje :)
 
Szedd a lábaaad :)
Szedd a lábaaaad :)
 
hadzsimeeee :)
hadzsimeeeeee :)
 
Vekker :)
 
szavazzunk :)
Na most próbára teszem a tudásotokat/aki tudja az akár Amerika elnöke is lehet t
Kinek a tulajdonát képezi ez a weboldal? :D

A gumimacikét? :)
A csövesét aki minden hajnalban kukázik a házunk e
A Szaros Pelenkás Franco Neroét a Fehér Nindzsábóó
Tini nindzsa teknőcökét? :D
Vagy a fütyim-nunim tudja kiét :DDD
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Igazmondó juhász :)
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Számbácsi :)
Indulás: 2004-10-17
 
Fiam!!!Mit művelt veled a nagyi??? :DDD
grrrrrrr :)
 
Háttérzene :)
 
Star Wars :)
Star Wars :)
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?